Bild otkrio detalje
39

Trener Bayerna u autobusu se posvađao sa Salihamidžićem pa uputio izvinjenje

H. H.
Napet odnos između Salihamidžića i Flicka aktuelan je već neko vrijeme (Foto: Twitter)
Napet odnos između Salihamidžića i Flicka aktuelan je već neko vrijeme (Foto: Twitter)
Nakon pobjede 2:1 protiv Lazija u Ligi prvaka, trener Bayerna Hansi Flick (56) iznenađujuće je izjavio da je prije utakmice bilo razgovorao o pomirenju sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem (44), a Bild je objavio detalje njihovog sukoba koji više nije nikakva tajna.

Prema informacijama poznatnog njemačkog sportskog lista, prije nekoliko sedmica došlo je do skandala na putovanju autobusom ekspedicije Bayerna.

Flicka je iznervirao govor Salihamidžića, te mu je poručio da "začepi".

Bayern uvijek koristi dva autobusa, a Braco i Flick su u istom autobusu sa nadzornicima, trenerima i mladim igračima, te obojica sjede u prvim redovima.

Nesuglasice između Flicka i Salihamidžića traju već duže vrijeme.Trener Bayerna bio je nezadovoljan kvalitetom transfera za koje je zadužen Salihamidžić i želi da igrači koje je on izabrao igraju više.

S druge strane, Braci se nije svidjelo što Flick nije u potpunosti odbacio glasine kao mogućem kandidatu za selektora Njemačke, te se u njemačkim medijima špekulisalo o Julianu Nagelsmannu kao potencijalnom nasljedniku.

Ipak, prije utakmice s Lazijom u Ligi prvaka, njih dvojica su obavili razgovor, a Flick je potom medijima kazao da su se pomirili.

"Razgovarali smo i približili stavove, u skladu s interesima kluba. To je bio kratak razgovor. Što se toga tiče, obojica smo vrlo optimistični za ostatak sezone, za našu budućnost. To je bilo važno za nas, za ekipu i klub", rekao je Flick, dodavši:

"Zbog mog temperamenta, iskliznula mi je rečenica na koju nisam ponosan i zbog koje mi je bilo žao. Razgovarali smo međusobno, rukovali se i rekli da obojica želimo zajedno stvari usmjeriti ka pravom putu. Ako ste učinili nešto loše i izvinili se, to mora biti završeno", izjavio je trener Bayerna, koji je u današnjem žrijebu četvrtfinala Lige prvaka za protivnika dobio PSG, u svojevrsnoj reprizi prošlosezonskog finala koje je pripalo Bavarcima 1:0.