Legendarni Nijemac
24

Rummenigge: Inter je pametno kupovao proteklog ljeta i to daje rezultate

N. K.
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA-EFE)
Bivši Interov napadač Karl-Heinz Rummenigge vjeruje da Nerazzurrima ide dobro uprkos odlasku Antonija Contea te je otkrio kako je jednom vidio da se Cristiano Ronaldo priprema za proslavu gola u svlačionici Juventusa.

Nekadašnji Interov napadač i legendarni igrač Bayerna prokomentarisao je utrku za titulu u Seriji u intervjuu za La Gazzetta dello Sport.

"Inter je mogao pobijediti u derbiju protiv Milana, ali sezona je duga. Zanimljivo je primijetiti kako timu ide dobro čak i nakon odlaska Antonija Contea", rekao je 66-godišnjak.

Podsjetimo, sadašnji trener u Tottenhamu Conte napustio je prvaka Serije A proteklog ljeta nakon što je osvojio titulu u Italiji. Bio je to prvi Scudetto nakon 11 godina za Nerazzurre.

"Simone Inzaghi je dobar trener i odmah sam to primijetio. Bayern je igrao protiv njegovog Lazija ranije i čak i ako smo uvijek pobjeđivali, vidio se njegov rad. Iako su neki važni igrači otišli tokom ljeta, Inter je napravio pametne poteze prilikom dovođenja igrača i izabrao pravog trenera. Za klubove iz Milana je važno da ponovo budu protagonisti", rekao je Rummenigge.

Legenda je otkrila i anegdotu prilikom gostovanja torinskom klubu.

"Jednom sam posjetio Juventusov trening kamp i bio sam impresioniran Ronaldovim mišićima. Ima tijelo 22-godišnjeg momka. Pripremao je geste za proslavu gola i počeli smo da se smijemo. Rekao sam mu: 'Šta radiš?', a on je rekao: 'Kako ću slaviti kada postignem sljedeći gol?'".