Nogomet
0

Rui Costa došao u Rim po Pabla Osvalda

Totalsport
Pablo Osvaldo
Pablo Osvaldo
Od samog kraja prošle sezone spominje se kako Pablo Osvaldo, 27-godišnji naturalizirani talijanski nogometaš, neće dočekati novu u dresu Rome, gdje je došao tokom ljeta 2011. godine.

Spominjalo se kako bi mogao pojačati redove milanskog Intera, a potom se dovodio u kontekst odlaska u englesku Premierligu, no svi su ti pregovori propadali jedan za drugim. Kako navode talijanski mediji, ova nova priča bi mogla i ponuditi na kraju konačni transfer.

Manuel Rui Costa, legendarni nekadašnji portugalski nogometaš i igrač Fiorentine i Milana, a danas sportski direktor lisabonske Benfice, doputovao je u Rim kako bi dogovorio, kažu talijanski mediji, "siguran transfer".

Pablo Osvaldo je, inače, rođeni Argentinac koji je profesionalnu karijeru započeo u tamošnjem Huracanu, a nakon toga je igrao za Atalantu, Lecce, Fiorentinu, Bolognu, Espanyol i Romu.

Zahvaljujući svom pradjedu koji je rođen u Italiji, te je emigrirao u Argentinu u 19. stoljeću, Osvaldo je dobio talijansko državljanstvo, a krajem 2011. godine je debitirao za seniorsku reprezentaciju Italije, u kojoj je dosad upisao osam nastupa i tri pogotka.