Oglasila se i policija
352

RTCG ponudila smještaj i prijevoz bh. navijačima kojima je zapaljen kombi u Crnoj Gori

D. P.
Zapaljen kombi bh. navijača (Foto: RTCG)
Zapaljen kombi bh. navijača (Foto: RTCG)
Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) ponudila je navijačima Bosne i Hercegovine smještaj i prijevoz nakon što im je jučer zapaljen kombi uoči utakmice susjednih reprezentacija u Podgorici.
Jučer je u Podgorici u ulici Slobodana Škerovića zapaljen kombi bh. registracionih oznaka, a u pitanju je vozilo kojim su navijači reprezentacije BiH došli na gostovanje u Crnu Goru.

Crna Gora i BiH su odigrale svoj prvi zvanični duel (završeno rezultatom 1:1), a atmosfera u gradu i na stadionu bila je fantastična, izuzev jedinog incidenta, pomenutog paljenja kombija.

U međuvremenu, oglasila se crnogorska policija saopćenjem za javnost u kojem se navodi da se radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do požara.

"Službenici Uprave policije u Podgorici preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do požara na kombi vozilu", navode u saopćenju policije.

Na vozilu je pričinjena velika materijalna šteta, a podgorički policajci izvršili su uviđaj nakon čega će biti javnost blagovremeno obaviještena.

U pomoć bh. navijačima uskočila je RTCG koja je ponudila prijevoz i smještaj.