Strateg Sarajeva
149

Rožman: Sutra će svi dobiti "u glavu" šta je bio problem

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva su teže od očekivanog danas slavili u Tuzli protiv Slobode i uspjeli da izbore plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.
Nakon regularnih 90 minuta bilo je neriješeno 1:1, a u penal-seriji se bolje snalazi ekipa Simona Rožmana i slavi s ukupnih 5:3.

"Čestitke igračima na prolazu. Previše drame u odnosu na ono što bih ja htio. Prva utakmica je uvijek stresna i to smo očekivali, ali sam očekivao i puno bolji protok lopte i tu se vidi taj stres koji donosi kup utakmica. Ima prostora za napredak, pokazali smo bolje igre, ali na kraju je bitno da smo prošli. Vrijedi samo trofej, a sve ostalo se zaboravlja", rekao je nakon utakmice trener Sarajeva Rožman.

Nije želio previše javno govoriti šta kojem nogometašu zamjera te je istakao da će svakom od njih to objasniti sutra na treningu.

"Ne bih htio da mi neko od igrača zamjeri. Sutra će svi dobiti 'u glavu' šta je problem. Nismo praktički trčali nikako bez lopte. Samo su čekali loptu u noge, a nismo to radili pet sedmica. Psihološki moment moramo ispravit, a bitno je da smo prošli", dodao je Rožman.

Na pitanje da li su igrači olako shvatili meč sa drugoligaškom Slobodom, Rožman je zaključio:

"Priprema nije bila ništa drugačija u odnosu na druge utakmice. Ne mogu odgovoriti šta su oni imali u glavi. Ponekad se činilo tako, ali vjerovatno su odigrali maksimalno koliko su mogli. No, uglavnom su tražili samo neki siguran pas, a to je ono što mi ne želimo".

Komentar na utakmicu dao je i trener Slobode Zlatan Nalić.

"Mislim da svi mogu biti zadovoljni utakmicom. Bila je dosta dobra, kvalitetno odrađena s naše strane, a vidi se razlika između Premijer lige i Prve lige. Čestitam Sarajevu, ali i mojim igračima na dobro odrađenoj utakmici", istakao je strateg Tuzlaka.

Sarajevo će rivala u četvrtfinalu Kupa BiH saznati u utorak, kada je u prostorijama Nogometnog saveza BiH zakazan žrijeb.