Duel na Tušnju
299

Sarajevo nakon penala savladalo Slobodu i prošlo u četvrtfinale Kupa BiH

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su se plasirali u četvrtfinale finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon današnje pobjede u Tuzli nad Slobodom rezultatom 4:2 nakon izvođenja penala. Nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1.

Susret na Tušnju nam je ponudio interesantnu utakmicu u kojem je niželigaš Sloboda pružila odličan otpor favorizovanom Sarajevu.

Sarajlije su otpor Tuzlaka slomile nakon pola sata igre kada se Hasić sjajno ubacio pored "uspavanih" štopera Slobode, lijepo primio loptu i potom rutinski matirao Muminovića za 1:0.

Sarajevo je do kraja prvog poluvremena imalo još nekoliko poluprilika, a na samom početku drugog poluvremena Sloboda je izjednačila. U 53. minuti Dervišagić je centrirao s lijeve strane, a Delić pogodio za 1:1.

Sarajevo je svim silama pokušavalo stići do drugog pogotka, a najbolju priliku za to je imalo u 77. minuti kada je Hasić s desne strane odigrao povratni pas za Čatakovića koji je neometan šutirao sa 10 metara, ali Muminović je sjajno odbranio nogom njegov udarac.

Do kraja susreta nije bilo većih prilika, te je pitanje pobjednika u četvrtfinale riješeno nakon izvođenja penala, a uspješnija je bila ekipa Sarajeva i prošla dalje.

Za Bordo tim pogodili su Ziljkić, Čataković, Julardžija i Aničić, a za Slobodu Kalezić i Delić.

Hadžanović i Merdović su promašili penale za Slobodu, a Penaranda za Sarajevo.

U istom terminu igrao se duel Stupčanice i Širokog Brijega koji je također odlučen nakon izvođenja penala, a uspješniji su bili Širokobriježani.

U posljednja dva susreta osmine finala Kupa sastat će se premijerligaši. Sloga će dočekati Igman u 16 sati, dok će u 18:30 snage odmjeriti Borac i Zvijezda 09.

Podsjetimo, jučer su plasman u četvrtfinale ostvarili Velež, Jedinstvo, Zrinjski i Posušje.