Nogomet
27

Roy Keane: Ironično je kako klubovi otkazuju dolaske naših igrača

Klix.ba
Roy Keane (Foto: EPA)
Roy Keane (Foto: EPA)
Reprezentacija Irske je u problemima pred prvi meč baraža koji će u petak igrati na stadionu Bilino Polje protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Povrede i suspenzije zadaju glavobolje Martinu O'Neilu i njegovom stručnom štabu, a o tome je govorio i pomoćni trener Roy Keane.

Najveći problem su povrede kapitena Johna O'Sheaja i Shanea Longa. Defanzivac Sunderlanda O'Shea je svakako suspendovan za prvi meč, dok je nastup napadača Southamptona Longa upitan zbog povrede. Vjerovatno otpada i golman Newcastlea Rob Elliot.

Ipak, povrede nisu jedini razlog nezadovoljstva koliko je činjenica da klubovi ovih timova ne izlaze ususret Ircima. Keane je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što klubovi navode kako igrači ne mogu igrati u narednih 10-14 dana, upravo u periodu koji zahvata reprezentativne obaveze.

"Pitajte bilo kojeg igrača koji je radio sa mnom. Nikada nisam imao problem kada idu igrati za reprezentacije. Nikada nisam zabranio odlazak na 10-14 dana kada dođu reprezentativne utakmice. Ako je igrač spreman, on bi svakako išao. Ali, ako nije spreman, onda trebate poštovati klub. Dakle, ako igrači nisu spremni, naravno da će ostati.

Međutim, ironično je da su svi oni otpisani na 10-14 dana. To sada čak čine i treneri koji su ranije bili selektori nacionalnih timova. Momci koji zaigraju u petak dat će sve od sebe i to je sve čemu se možemo nadati", kazao je bivši igrač Manchester Uniteda.

Konačnu odluku o dolascima Elliota, O'Sheaja i Longa treneri Irske će saznati u narednih 48 sati, a ističu da bi voljeli imati ove igrače makar u drugom meču. U prvom meču, zbog povreda, svakako ne mogu igrati John O'Shea i Jonathan Walters, napadač Stoke Cityja.