Nogomet
38

Novi problemi za Irsku: Coleman propušta utakmicu sa Sunderlandom

Anadolija
Seamus Coleman desno (Foto: EPA)
Seamus Coleman desno (Foto: EPA)
Nove loše vijesti stižu za fudbalsku reprezentaciju Republike Irske i njihovog selektora Martina O'Niella, uoči novembarskog dvomeča baraža za Euro 2016 protiv Bosne i Hercegovine. Najnovija stiže iz redova Evertona koji je objavio kako irski defanzivac Seamus Coleman propušta utakmicu Premier lige sa Sudnerlandom zbog stomačnih tegoba.

Prema pisanju irskih medija, selektor O'Niell se ipak nada da će sa Colemanom biti sve u redu do 8. novembra kada će se reprezentativci okupiti i početi pripremati za baraž sa bh. timom.

Naime, O'Niell u prvoj utakmici u Zenici 13. novembra sigurno neće moći računati na kapitena Johna O'Seha i napadača Jonathana Waltersa koji su zbog kartona sespendovani. Uz to O'Shea je povrijeđen, pa je upitane i njegov nastup u revanšu na dablinskom Aviva stadionu 16. novembra. Zbog povrede je sigurno već otpao Stephen Quinn, veznjak Readinga, dok je napadač Shane Long i dalje van stroja u svom Southamptonu, također, zbog povrede. Ipak, O'Niella ne napušta optimizam.

“Longovo stanje se poboljšava. Razgovarao sam s njim i on je optimista, ali on je uvijek takav. Za nas bi bilo sjajno kada bi ga imali na raspolaganju u baražu. O'Sheaova povreda ligamenta nije ozbiljne prirode, ali to su uvijek nezgodne povrede. O tome hoće li on biti spreman za revanš ne možemo sada govoriti, to će vrijeme pokazati. Sve povrede ligamenata su zabrinjavajuće, ali ako je nešto dobro u cijeloj ovoj priči onda je to činjenica da se radi o lakšem istegnuću”, rekao je O'Niell.

Selektor Irske je sredinom ove sedmice objavio širi spisak igrača na koje računa u baražu protiv BiH na koji je stavio čak 39 imena.