Nogomet
10

Velšani priskaču u pomoć Ircima: Coleman pomaže O'Neillu

Klix.ba
O'Neill: Igramo protiv preporođene BiH (Foto: EPA)
O'Neill: Igramo protiv preporođene BiH (Foto: EPA)
Selektor Irske Martin O'Neill zatražio je pomoć velškog selektora Chrisa Colemana pred susrete baraža za Evropsko prvenstvo 2016. protiv naše reprezentacije.

"Pričao sam sa Chrisom i početkom sljedeće sedmice ćemo se sastati. Sve što mi može reći o reprezentaciji Bosne i Hercegovine će biti odlično. Zvao sam ga prije nekoliko dana i bio mi je od velike pomoći. Nismo daleko jedan od drugog i naći ćemo se jer želim čuti šta mi on može reći o promjeni pristupa igri BiH od prve utakmice, pa do ove gdje su morali pobijediti i to su i učinili. Te informacije će biti odlične za nas" poručio je O'Neill i dodao:

"Sada igramo protiv preporođene BiH - to nije ona ekipa koja je u kvalifikacije ušla veoma loše. Sada igraju veoma odgovorno i čuo sam da su već odredili premije za plasman na Euro. Sigurno će biti spremni za baraž i imaju sve najbolje igrače na raspolaganju", poručio je O'Neill.

O'Neill smatra da branjenja u Zenici neće biti.

"Ako se budemo branili, nećemo moći preći centar. Ne želim da bude tako. Prije su me pitali da li bih bio zadovoljan rezultatom u kojem mi postižemo pogodak i rekao sam - naravno. No, za pogodak ne smijete od prve minute stati ispred svog šesnaesterca i braniti se", kaže irski selektor.

Irci imaju problema sa sastavom, a pitanje je da li će se Shane Long oporaviti do dvomeča s našom selekcijom. No, Robbie Keane će biti u sastavu, što ga posebno raduje.

"Ne mogu prekrižiti nikoga još uvijek. Robbie je još uvijek naš najbolji napadač. On je kapiten ekipe i, nevezano da li igra ili ne, on je prvi u svlačionici da kritikuje ili ohrabri saigrače. Šteta što nije koju godinu mlađi, igrao bi svaku utakmicu, a ovako ćemo vidjeti kako se osjeća pred mečeve sa BiH, pa ćemo zajednički odlučiti da li će igrati obje ili samo jedan meč", poručio je Martin O'Neill, selektor Irske.