Nogomet
1

Rooney: Shrvan sam zbog povrede

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Nakon ozljede zadnje lože zbog koje će propustiti azijsku turneju Manchester Uniteda i s nogometnih tereba izbivati mjesec dana, napadač "crvenih vragova" Wayne Rooney poručio je da je "shrvan".

Rooney će tako propustiti i utakmicu Community Shielda protiv Wigana na Wembleyju 11. augusta, a upitan je i njegov nastup u 1. premierligaškom kolu 17. augusta na gostovanju kod Swanseaja.

"Shrvan sam što sam se povrijedio, posebno jer su treninzi išli dobro. Vraćam se u Manchester kako bih ju procijenili, ali prve naznake govore da se ne treba brinuti", napisao je Rooney na svom Facebook profilu.

Zanimljivo, do Rooneyjeve povrede došlo je dan nakon što je osoblje Manchester Uniteda novom menadžeru Davidu Moyesu reklo kako se 27-godišnji napadač priključio predsezonskim treninzima u boljoj formi nego ikad.

U Unitedu i dalje ostaju ustrajni u stavu da Rooneyja ljetos neće prodati, iako je ovaj, prema riječima sada već bivšeg menadžera Sir Alexa Fergusona, još krajem prošle sezone zatražio transfer.