Nogomet
10

Rooney: Ponosan sam na svojih 200 golova za Manchester

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney postigao je dva pogotka pri pobjedi Manchester Uniteda protiv Bayer Leverkusena 4-2 na startu Lige prvaka u grupi A, čime je stigao do brojke od 200 golova za svoj kluba.

"Ponosan sam na svojih 200 golova za Manchester United. Raduje me što sam igrao, postizao golove i što smo pobijedili. Prva utakmica u Ligi prvaka je uvijek vrlo važna i sretni smo zbog ove pobjede", rekao je Rooney.

Nakon što su mu predsezonske pripreme bile obilježene povredama i špekulacijama da će napustiti Old Trafford, 27-godišnji engleski reprezentativac je u subotu u Premiershipu protiv Crystal Palacea (2-0) postigao prvi ovosezonski pogodak. U utorak je postigao nova dva u Ligi prvaka. Nagovijestio je da je "opet onaj stari" i navijači su mu oprostili što je tokom ljeta poželio otići iz kluba, ali reporter koji je s njime razgovarao nakon meča s Bayerom, očito, nije.

"Puno je spekulacija, jeste li ikada zatražili odlazak iz kluba?"

Rooney ga je počastio ubitačnim pogledom i potpuno promijenio ton koji je do tog trenutka bio veseli…

"Čujte, upravo sam vam malo prije rekao, usredotočen sam samo na svoju igru i to je ono što sam činio cijelo ljeto."

Reporter je shvatio da je za njega bolje odustati od te teme, pa je intervju nastavljen u normalnom tonu. Rooney je još rekao:

"Naporno sam radio kako bih se spremio za ovu sezonu. Oduševljen sam što sam se vratio, što opet igram i postižem golove. Navijači su bili briljantni, krasno su me primili i nadam se da ću im se odužiti igrama i golovima kao što je bilo protiv Bayera."

Rooney je sa 200 golova na četvrtom mjestu liste Unitedovih strijelaca svih vremena, iza Bobbyja Charltona (249), Denisa Lawa (237) i Jacka Rowleyja (211). Odigrao je 406 utakmica za Manchester United, čiji novi menadžer od ove sezone David Moyes vjeruje da bi 27-godišnji napadač mogao i na sam vrh.

"Ukoliko nastavi igrati kao što je igrao protiv Bayera, doći će tamo. Mi smo mu dali do znanja da može dohvatiti taj jubilej od 200 golova. Što je još važnije, želio sam da se vrati fizički u dobru kondiciju i da mentalno bude spreman za igru. Vidjeli ste da se jako dobro kretao i da je u pravoj formi. Svaki napadač koji postiže golove se mora dobro osjećati", rekao je Moyes.