Nogomet
40

Moyes: Wayne Rooney ostaje u Manchester Unitedu

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Škotski stručnjak David Moyes održao je u petak prvu konferenciju za novinare otkad je na klupi Manchester Uniteda naslijedio legendarnog sunarodnjaka Alexa Fergusona.

Dakako, donedavni menadžer Evertona se odmah morao suočiti s pitanjem koje okupira englesku i svjetsku javnost: Ostaje li Wayne Rooney na Old Traffordu? Još se pri kraju prošle sezone počelo spominjati kako je 27-godišnji napadač nezadovoljan svojim statusom nakon dolaska Robina van Persieja u klub. Ferguson je u zadnjim sedmicama svog rada zbog toga ignorirao Rooneyja i držao ga na tribinama, a ''vrući krompir'' je sada dospio u ruke Moyesu koji je trenirao engleskog reprezentativca u Evertonu.

Moyes je odbio odgovoriti je li Rooney zatražio odlazak iz kluba, ali je zato odlučno poručio:

"Siguran sam da vam je pitanje o Rooneyju dugo bilo na usnama i jedva ste čekali da ga postavite. Wayne nije na prodaju! On je igrač Manchester Uniteda i to će i ostati. Nemojmo se zavaravati, radi se o sjajnom nogometašu i nećemo ga prodati. Razgovarali smo nekoliko puta i rekao sam mu da zaboravi šta je bilo i da počnemo raditi. Vidim mu sjaj u očima. Izgleda sretno i trenira briljantno, a ja mogu reći da sam impresioniran njegovim radom", dodao je Moyes.

Istaknuo je kako mu je cilj dovesti Rooneyja u formu i učiniti ga najboljim strijelcem u klupskoj historiji.

"Zanimljivo je da je Wayne samo 50 golova iza Bobbyja Charltona i 40 iza Dennisa Lawa. Nastojat ćemo mu pomoći da dostigne te brojke", poručio je Moyes.