Alex Ferguson
0

"Rooney neće biti spreman za City"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson izjavio je da u januarskom prijelaznom roku ne namjerava kupiti niti jednog igrača.

Iako je u javnost procurila informacija da je Fergusonu obećano 50 miliona funti za zimski šoping, plus iznos koji bi klub zaradio eventualnom prodajom nekog igrača, škotski legendarni trener tvrdi da će Manchester United nastaviti sezonu nakon januara s istim igračkim kadrom kojeg i trenutno ima na raspolaganju.

"Nećemo kupovati u januaru. Definitivno nećemo! Ostat će nam tada još pet mjeseci do karaja sezone, a dobit ćemo ''novog igrača'' u Antoniju Valenciji koji bi se u februaru trebao vratiti nakon povrede, a možda još jednog u vidu Owena Hargreavesa. S ekipom koju već imam, ne vidim nikakvog razloga za popunjavanje igračkog kadra", izjavio je legendarni škotski trener za Daily Mail.

Dodao je kako očekuje da će se Wayne Rooney vratiti u tim tek za pet sedmica. Rooney se oporavlja od povrede zgloba.

"Nema šanse da će Rooney konkurirati za gradski derbi s Manchester Cityjem 10. novembrasedm. Očekujem da bi potpuno spreman mogao biti tek za pet sedmica, jer će mu prvo trebati vremena da stekne maksimalnu fizičku spremu nakon ove pauze", objasnio je Sir Alex.