Manchester United
0

Rooney spreman za povratak

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Prema pisanju otočkih medija, ponajbolji nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney spreman je za povratak u kadar svoje ekipe nakon jednosedmičnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rooneyja je menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson poslao “preko bare” kako bi sanirao povredu skočnog zgloba koja ga muči već neko vrijeme, kao i “razbistrio glavu” i usredotočio se isključivo na nogomet nakon afera koje su ga pratile u posljednje vrijeme (afera s prostitutkom, odugovlačanje oko potpisivanja novog ugovora, op.a.).

Posljednju utakmicu Rooney je u dresu “crvenih vragova” odigrao 16. oktobra protiv West Bromwicha. Otad je bio sa suprugom Coleen u Dubaiju kako bi izgladio bračne probleme, kao i sada u Portlandu na rehabilitaciji, a na teren bi se napokon trebao vratiti sljedeće subote u sklopu 14. kola Premiershipa u kojem United dočekuje Wigan.

Uprkos potpisanom produženju, navijači Uniteda očekuju od Rooneyja da opravda novoizborenu platu od 240.000 funti sedmično, a navodno mnogi obožavatelji nakon svega što se u posljednje vrijeme oko igrača događalo i nemaju previše povjerenja u njegovu lojalnost klubu.

Ove je sezone Rooney postigao tek jedan gol u sedam takmičarskih utakmica za United i to iz penala. Prošle je sezone zabio ukupno 26 u Premiershipu (u 32 utakmice), pet u Ligi prvaka i dva u Carling Cupu.