Napadač Uniteda u svojoj knjizi
4

Rooney: Ferguson nas je "šamponirao" i kad smo postali prvaci

Totalsport
Wayne Rooney, napadač Manchester Uniteda, u svojoj autobiografskoj knjizi "My Decade in the Premier League", u kojoj, kao što i naslov kazuje, opisuje svojih prvih 10 godina u Premierligi, osvrnuo se na famozne tirade svog menadžera Alexa Fergusona.

Veliki škotski stručnjak, koji je na klupi Uniteda od 1986. godine, poznat je po svom temperamentu i izljevima bijesa u svlačionici kada se stvari na igralištu ne bi razvijale po njegovim nacrtima u glavi.

"Nema ništa gorega od "šamponiranja" našeg menadžera. Kada ga to uhvati, stane se na sredinu svlačionice, unese vam se ravno u lice i urla na vas. Tada se osjećam kao da sam stavio glavu pred BaByliss Turbo Power 2200 (sušilo za kosu, op.a.). To je prestrašno. Ne volim kada neko viče na mene. Teško mi je to primiti, pa ponekad i ja vičem na njega. Govorim mu da je u krivu, a da sam ja u pravu", napisao je Rooney.

Klasni napadač otkrio je kako je Ferguson čak i u trenucima rezervisanim za slavlje "prao" svoje igrače. United je u sezoni 2006/07 osigurao naslov prvaka dva kola prije kraja. No, u zadnjem kolu je izgubio kod kuće od West Hama s 1-0, što se Sir Alexu ni najmanje nije dopalo.

"Većina tima bi slavila u svlačionici, izvukla šampanjac i pripremala se za slikanje. Ne i mi. Samo smo buljili u pod poput školaraca, dok nas je menadžer "šamponirao". Trebalo nam je neko vrijeme dok smo bili u stanju nabaciti osmijehe prvaka Premierlige."