Wayne Rooney u autobiografiji
10

"Ronaldo nije prolazio pored ogledala, a da se ne pogleda"

Totalsport
Engleski nogometaš Wayne Rooney otkrio je u svojoj autobiografskoj knjizi, koja će uskoro ugledati svjetlo dana, da je njegov odnos s Cristianom Ronaldom bio i više nego dobar, iako su mediji tvrdili suprotno.

U knjizi "My Decade in the Premier League" Rooney je otvoreno progovorio o suživotu s ponajboljim nogometašem današnjice Cristianom Ronaldom.

"Pored Ronaldovog mjesta u svlačionici Old Trafforda je moralo stajati ogledalo", stoji u Rooneyjevoj knjizi.

"U vrijeme kada sam igrao s Ronniejem jedina stvar koju sam uvijek primjećivao je njegova rutina uoči svake utakmice. Prije nego što smo izlazili na zagrijavanje Ronaldo je najprije stavio dres, pa kopačke, a onda se okrenuo prema ogledalu i gledao zaljubljeno u svoj odraz. Ako i postoji osoba koja je samouvjerenija od Ronalda, ja ju još nisam upoznao", napisao je Rooney.

Napadač Manchester Uniteda osvrnuo se i na Svjetsko prvenstvo 2006. godine kada su se, za vrijeme četvrtfinala, susreli njih dvojica na travnjaku. Podsjetimo, tada je Rooney zaradio izravni crveni karton zbog "gaženja" po intimnim dijelovima tijela Ricarda Carvalha, a sudac je nakon žestokih protesta Ronalda poslao Engleza u svlačionicu.

"Kada sam ga susreo u tunelu nakon utakmice nisam ga mogao za ništa kriviti. On je jednostavno želio pobijediti utakmicu za svoju reprezentaciju. Mnogi su mediji pričali nakon toga da je napustio United zbog neslaganja sa mnom, ali to su obične gluposti. Istina je ta da smo se Ronaldo i ja uvijek slagali. On je dobar momak i bilo je sjajno dijeliti svlačionicu s takvim igračem."