Odjeci Zlatne lopte
80

Ronaldova sestra napala Van Dijka: Ne možeš sjesti za sto s Cristianom

N. K.
Cristiano Ronaldo i Katia Aveiro (Foto: Instagram)
Cristiano Ronaldo i Katia Aveiro (Foto: Instagram)
Sestra Cristiana Ronalda Katia Aveiro napala je putem društvenih mreža Virgila van Dijka nakon što se Holanđanin na sinoćnjoj dodjeli Zlatne lopte našalio na pitanje o Portugalcu.

Naime, Liverpoolov štoper je doveo upitnost o tome da li je Ronaldo uopšte njegov rival u borbi za nagradu koju dodjeljuje France Football.

"Ovdje postoje ljudi koji su frustrirani! I izvan stvarnosti... Novinarka: 'Cristiano Ronaldo neće biti ovdje. Je li to jedan rival manje?' Van Dijk: 'Je li Cristiano Ronaldo stvarno rival?' Ovo je bio odgovor holandskog štopera koji nastupa za Liverpool kada su ga pitali o odsustvu Ronalda s ove ceremonije. Bilo je poznato da Ronaldo neće osvojiti nagradu, iako je osvojio važne ekipne titule. Ipak, to je neka druga rasprava i u budućnosti će se saznati istina o nogometu", napisala je Katia.

Potom se žestoko obrušila na Van Dijka spominjući uspjehe koje je ostvario njen brat.

"A sada, dragi Virgile, gdje god ti ideš, Cristiano Ronaldo je bio i otišao hiljadu puta. Vidi, moj dragi Virgile, taj Cristiano je tri puta bio prvak države u kojoj ti igraš godinama i još nijednom nisi osvojio titulu. Cristiano je čak bio i najbolji igrač i strijelac države u kojoj ti igraš. Usput, bio je puno mlađi od tebe. Dragi Virgile, Cristiano je postao najbolji igrač u historiji Real Madrida. Real Madrid ti govori nešto, Virgile? U tom klubu je pobijedio tebe u finalu Lige prvaka. Virgile, Cristiano ima pet Zlatnih lopti. Pobijedio je tvoju Holandiju u finalu Lige nacija. Dragi Virgile, on i u jednoj od posljednjih epizoda u karijeri osvaja više trofeja od tebe. Kad ti budeš imao pune ruke trofeja, onda ćeš moći sjesti za stol s njim. Odrasti i pokaži, kako se to kaže kod nas. Za mene je Cristiano najbolji nogometaš svijeta", dodala je Katia.