Emotivni status
4

Ronaldova sestra kritikovala isključenje: Skupo ćete platiti suze, Bog nikad ne spava

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Sestra Cristiana Ronalda je kritikovala sudije na Instagramu nakon što je portugalska zvijezda isključena u debiju za Juventus u Ligi prvaka.

Naime, Ronaldo je dobio crveni karton u prvom poluvremenu sinoćnjeg duela Grupe G protiv Valencije nakon duela bez lopte s Jeisonom Murillom pa je teren napustio u suzama.

Ronaldo se sada suočava s dvije utakmice zabrane igranja zbog nasilnog ponašanja, ali kazna bi mogla biti i tri meča nakon što UEFA odredi dužinu suspenzije u narednim danima.

Portugalac je bio vidno uznemiren, ali i njegova sestra Katia Aveiro koja je svoja osjećanja podijelila na društvenim mrežama.

"Sramota nogometa. Pravda će biti zadovoljena. Žele uništiti mog brata, ali Bog nikad ne spava. Visoka će cijena biti za njegove suze. Žele te srušiti, ali neće uspjeti", napisala je.

Također, među Ronaldovim simpatizerima našao se i bivši saigrač iz Manchester Uniteda Rio Ferdinand. Nakon što je nekoliko puta pregledao snimak incidenta tokom svog posla za BT Sport Ferdinand je rekao Ronaldu da treba očistiti svoj obraz.

"Sigurno ćeš se žaliti, Cristiano?", napisao je Ferdinand na Twitteru zajedno sa snimkom incidenta.

Isključenje na kraju nije utjecalo na Juventusov nastup budući da su stigli do pobjede 2.0 zahvaljujući golovima bh. reprezentativca Miralema Pjanića iz penala. Emotivni Ronaldo je također dobio podršku brojnih navijača na društvenim mrežama.