Nogomet
0

Ronaldov povratak pod upitnikom

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Brazilska nogometna zvijezda Ronaldo je nakon današnjeg odlaska iz pariške bolnice Pitie-Salpejetriere, gdje mu je operirano lijevo koljeno, izjavio da mu je nastavak karijere još pod upitnikom.

"Fizički će se biti teško vratiti, psihički još teže", izjavio je 31-godišnji napadač italijanskog Milana. U bolnici su uvjereni da je operacija u potpunosti uspjela, ali uprkos tome još je prerano govoriti o mogućem Ronaldovom povratku na nogometne terene.

"Nisam se još odlučio što ću uraditi. Želim još uvijek igrati nogomet. To mi govori srce, ali moje tijelo pokazuje znake da je umorno i zahtijeva odmor", opisao je svoje stanje triostruki najbolji nogometaš svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije, koji se povrijedio na prvenstvenoj utakmici protiv Livornna prošle sedmice.

"Ako na kraju oporavka ipak budem u dobrom fizičkom stanju, želim nastaviti karijeru. U suprotnom slučaju trebat ću se pripremiti za tešku odluku, koja će biti konačna", zaključio je Ronaldo, s 15 golova najbolji strijelac u istoriji svjetskih prvenstava, kojeg očekuje najmanje osam do devet mjeseci oporavka.