Viralni hit
529

Ronaldov penal izazvao polemike: Lopta poletjela prije udarca Portugalca

Piše: N. K.
Portugalski napadač Cristiano Ronaldo još jednom je na najbolji mogući način odgovorio kritičarima i postigavši dva gola spasio Real protiv PSG-a u Madridu, a njegov gol iz penala pretvorio se u viralni hit.

Naime, Ronaldo se kod izvođenja udarca s bijele tačke zaletio, a lopta je sama poskočila prije nego što ju je desnom nogom udario i poslao u mrežu.

Na društvenim mrežama zavladala je pomutnja jer su neki smatrali da je Ronaldo dvaput dirao loptu, što bi značilo da je sudija trebao poništiti i ponoviti penal.

Ipak, na usporenom snimku se vidi da se lopta pomaknula, ali da je Ronaldo nije dirao dvaput, već je prije udarca desnom, ljevicu zabio u travnjak koji se pomakao ispod lopte.

"Nevjerovatno! Čim sam vidio penal, pomislio sam da je dvaput dirao loptu i da ga treba ponoviti. Međutim, ako pogledate pažljivo, zapravo se travnjak pomakao i podigao loptu. Samo je poskočila za pravi volej. Nevjerovatno je koliko je Ronaldo precizan čak i kad se lopta pomakne", rekao je proslavljeni napadač Michael Owen, koji je također bio zbunjen situacijom.