Sretan sa Mourinhom
31

Ronaldo želi karijeru završiti u Realu

FENA
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo otkrio je da bi do kraja karijere želio da ostane u "kraljevskom" klubu.

Dvadesetsedmogodišnji Portugalac je 2009. godine prešao iz Manchester Uniteda u Real za rekordnih 94 miliona eura. Čelnicima kluba odužio se u ovoj sezoni, kada je sa 60 golova predvodio Real do prve titule nakon 2008.

Ronaldo je prošli mjesec odbio da govori o budućnosti u klubu iz španske prijestolnice, ali je sada naglasio da sebe ne vidi u dresu drugog kluba. "Ako mene budu pitali, ostat ću u Realu do kraja karijere. No, to ne zavisi od mene", izjavio je Ronaldo za "Marcu".

Portugalac je također dodao da je bio oduševljen kada je Jose Mourinho potpisao ugovor do 2016. godine. "Sretan sam zbog toga. Klub kao što je Real mora imati vrhunskog trenera poput Mourinha. Potrebno je da on bude tu", dodao je.

Ronaldo je glavni kandidat za osvajanje nagrade "Zlatna lopta" i čini se da je ove godine u prednosti nad Lionelom Messijem. "Ne želim sada razmišljati o tome, ali ne mogu da poreknem da sam uzbuđen zbog činjenice da mogu da osvojim nagradu. To je san svakog igrača", kazao je Ronaldo.

"Zlatna lopta je vrhunac za svakog igrača, ali ja nisam taj koji glasa i jedino što mogu je da čekam. No, bit ću iskren - mislim da sam u dobroj poziciji da je osvojim ili da bar budem nominiran. Imao sam fantasičnu sezonu", kazao je Portugalac.