Siguran u svoj cilj
46

Ronaldo: Moja sezona bila je za čistu desetku

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo ocijenio je svoju sezonu maksimalnom desetkom u razgovoru za madridsku Marcu, dok je svojoj ekipi Real Madridu dao ocjenu manje.

"Na individualnom nivou dao bih svojoj sezoni čistu desetku, a ekipi devetku jer želimo osvojiti više, Ligu prvaka na primjer", rekao je najbolji svjetski nogometaš iz 2008. godine.

"Bili smo blizu ove sezone, ali deseti će naslov doći sljedeće. Trebamo samo ostati mirni. Naslov je na putu, siguran sam u to.

Moj cilj je biti bolji sljedeće godine. Znam da će biti teško zabiti više od 46 golova u Primeri, ali sve je moguće u nogometu. Zaista vjerujem da se još mogu poboljšati. Znam da je teško zbog svih rekorda koje smo oborili, ali nikad se ne zna", dodao je Ronaldo čiji je tim prvi ligaški naslov nakon 2008. godine proslavio s devet bodova prednosti ispred najvećeg rivala Barcelone.

Oduševljen ovogodišnjim uspjehom Reala i prekidom dominacije Barcelone, Portugalac vjeruje da je sada red na dominaciju Kraljevskog kluba.

"Mislim da se ciklus promijenio i nadam se da će takva situacija ostati mnogo godina. Barcelona je veličanstvena ekipa, ali i mi smo. Pokazali smo ove godine da smo bolja ekipa u ovom trenutku."