Veliki hendikep
0

Ronaldo zbog povrede članka propušta lobiranje za SP 2018.

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač madridskog Reala i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo neće sudjelovati u lobiranju za zajedničku špansko-portugalsku kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine u Zürichu.

Odluku o domaćinu dva Svjetska prvenstva, 2018. i 2022. godine, donijet će 22 člana Izvršnog odbora FIFA-e, tajnim glasanjem u Zürichu u četvrtak.

Uz Španiju i Portugal, kandidati za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine su Engleska, Rusija, te još jedna zajednička kandidatura, ona Belgije i Holandije.

Cristiano Ronaldo trebao je biti ponajveći adut zajedničke delegacije Španije i Portugala, ali su iz Reala priopćili kako neće biti prisutan na predstavljanju kandidature u Zürichu zbog upale tetive desnog članka koja mu je ustanovljena liječničkim pretragama u srijedu ujutro. U slijedeća dva dana će Ronaldo morati na tretmane, kako bi se na vrijeme oporavio za subotnju Realovu utakmicu protiv Valencije.

Delegaciju Španije i Portugala predvodit će premijeri obaju država, Jose Luis Rodriguez Zapatero i Jose Socrates. U delegaciji računaju i na pomoć Ronaldovog klupskog saigrača, golmana i kapitena španske reprezentacije Ikera Casillasa.