Cristiano Ronaldo
0

"Bit ću spreman za Ajax"

Totalsport
Cristiano Ronaldo smatra da može pobijediti u utrci s vremenom i spreman dočekati prvo kolo grupe G Lige prvaka i sraz njegovog Real Madrida s Ajaxom.

Ta je utakmica na rasporedu sljedeće srijede (15. septembra), a domaćin susreta bit će španska ekipa.

Podsjetimo, portugalski napadač zadobio je povredu gležnja u otvarajućem Primerinom kolu protiv Mallorce (29. augusta, 0-0), nakon čega je prognozirano da će pauzirati tri do četiri sedmice. Propustio je dvije utakmice Portugala u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2012., a propustit će i subotnji prvenstveni ogled protiv Osasune.

"Jedino o čemu razmišljam jest staviti se na raspolaganje ekipui vjerujem da ću to uspjeti napraviti za susret protiv Ajaxa. Osjećam se bolje i treba vidjeti kako će se rehabilitacija nadalje razvijati. Nisam još u potpunosti spreman, ali sam blizu stopostotne pripremljenosti i zato ću se vratiti što je prije moguće. Kroz nekoliko dana ćemo vidjeti hoću li biti uvršten u ekipu",kazao je.

O špekulacijama da će na šest mjeseci suspendirani selektor Portugala Carlos Queiroz (trenutno dužnost selektora obnaša Agostinho Vieira Oliveira) dobiti otkaz Ronaldo nije htio govoriti.

Činjenica jest da su Portugalci loše ušli u kvalifikacijski ciklus za evropsku smotru koju će udomaćiti Ukrajina i Portugal (protiv Cipra 4-4, protiv Norveške poraz 1-0) i sve se glasnije spominje dolazak novog stratega. U kombinacijama su Paulo Bento, nekadašnji trener lisabonskog Sportinga, te Luis Aragones bivši selektor španske izabrane vrste.

"Preskočio bih to pitanje. Nisam prava osoba za razgovor na tu temu", ogradio se Ronaldo.