Bio na sudu
251

Ronaldo zbog poreza želi u Englesku: Ne razumijem ništa, u školu sam išao do šeste godine

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Portugalski reprezentativac i nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo pojavio se na sudu zbog optužbi za utaju poreza, gdje je odbacio svu odgovornost.

Ronaldo je na sudu objasnio da nikada nije utajio porez, da je svoje obaveze redovno izmirivao te da se želi vratiti u Englesku baš zbog ovakvih problema koje ima u Španiji.

"U Engleskoj nikada nisam imao ovakvih problema, zbog toga se želim vratiti tamo. Uvijek sam plaćao porez, u Engleskoj i Španiji. Kao što znate, ne mogu ništa sakriti, bilo bi smiješno s moje strane da uradim nešto slično. Poput otvorene sam knjige, dovoljno vam je da upišete moje ime u Google, sve će vam pokazati o Cristianu. Primjera radi, Forbes objavljuje sve informacije o mojoj zaradi. Sve sam platio, ne razumijem ništa, u školu sam išao do šeste godine. Jedino što znam je to da dobro igram nogomet. Kada mi savjetnici kažu da je sve uredu, ja im vjerujem", izjavio je Ronaldo na sudu.

Informacije o tome da se Ronaldo osjeća neugodno u Španiji pojavile su se u junu nakon što se saznalo za optužbe.

Portugalski magazin A Bola je tvrdio da je Ronaldo potpuno razočaran zbog opružbi da je utajio 14,7 miliona poreza. Isti magazin je objavio i da se Real Madrid sprema za ponudu vrijednu 174 miliona eura za portugalskog nogometaša. Spekulacije su prekinute nakon što se 32-godišnji Ronaldo vratio u Madrid nakon Kupa konfederacija u Rusiji.

Ipak, glasine o njegovom mogućem povratku u Englesku su ponovo prisutne, a opcija je Manchester United za koji je ranije nastupao.

Ako bi Ronaldo napravio transfer tokom aktuelnog prelaznog roka, onda bi ovo ljeto bilo "veoma skupo", jer je Neymar iz Barcelone prešao u PSG za 222 miliona eura.