Nogomet
346

Ronaldo: U mojoj glavi bolji sam od Messija i svako treba tako misliti o sebi

Piše: O. T.
Ronaldo (Foto: EPA)
Ronaldo (Foto: EPA)
Ronaldov dokumentarac po imenu "Ronaldo" bit će prikazan 9. novembra širom svijeta, a već su poznati neki njegovi dijelovi.

Ideja dokumentarca je predstaviti Ronaldov život i prikazati što bolju sliku koja opisuje kako je stigao do uspjeha. Na jednom mjestu u filmu Ronaldo govori o svom žestokom karakteru koji je uzrok toga da nekada reaguje na način zbog kojeg se kasnije kaje.

"Najvažnija stvar za mene je pobjeđivati. To je jednostavno. Razbjesnim se kada gubim. Nekada se kajem zbog onoga što uradim, jer mnogo vičem i govorim svakakve stvari. Moj temperament me natjera da pretjeram. Ali, sve je to dio mene i oni ljudi koji rade sa mnom znaju to", otkriva Ronaldo.

U dokumentarcu sjajni Portugalac također govori i o uspjehu Lionela Messija.

"To mi ne smeta. Ako pogledate prethodnih osam godina, uvijek sam bio na vrhu i to je bilo teško. Navedite nekoga ko je još to uradio? Na rezultat da neko bude No.1 ili No.2 utiče malo detalja kao to da li ste osvajali trofeje ili ne. Možda je za vas bolji Messi, ali u mojoj glavi ja sam bolji i tako bi svako trebao razmišljati o sebi. Zbog toga sam uspio ostvariti toliko toga u svojoj karijeri. Teško je bilo gledati Messija kako osvaja titule za najboljeg igrača svijeta. Sebi sam govorio: 'Zašto si došao na svečanost?'", riječi su jednog od najboljih fudbalera ikada.