Nogomet
183

Ronaldo: Čak ni Bog nije zadovoljio sve ljude, moja savjest je čista

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo bio je izviždan nakon što je promašio penal u pobjedi Galacticosa nad Real Sociedadom (3.1) u okviru 17. kola Primere.

Ronaldo je nakon promašenog penala postigao dva pogotka od kojih je jedan bio iz penala. Nakon utakmice u izjavi za Mundo Deportivo Portugalac je kazao da ga kritike ne brinu.

"Ne možemo živjeti sa opsesijom šta drugi misle o nama. Nemoguće je živjeti tako. Čak ni Bog nije zadovoljio cijeli svijet. Ima ljudi koji me mrze i koji kažu da sam arogantan, sujetan i slično. Sve to je dio mog uspjeha. Moja savjest je čista. Mirno spavam. Volim pomagati drugima, neovisno da li se radi o velikim ili malim stvarim. Drugačije gledam na stvari otkako sam otac", kazao je Ronaldo.

Ronaldo je postigao 57 golova u 57 utakmica za klub i reprezentaciju u 2015. godini i po tome je najbolji golgeter svijeta. Za Mundo Deportivo je dodao da će nakon karijere "živjeti kao kralj" pošto će imati više vremena da radi što želi.

"Mogu se nositi s pritiskom zato što sam imao težak život. Moj karakter je rezultat perioda provedenog bez porodice i zbog poteškoća koje sam prošao. Peglao sam svoju odjeću i sa svojih 11 godina. Moja mentalna snaga je tada počela jačati. Kada se oprostim od fudbala, želim živjeti kao kralj. Moći ću više uživati, jer ću imati više vremena da radim ono što želim", dodao je Portugalac.