Nogomet
3

Ronaldo: Stalno gledam Premieship, United će biti prvak

Totalsport
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Nakon što je Manchester United prošle sezone u dramatičnoj završnici izgubio naslov prvaka u Premiershipu od gradskog rivala Cityja, njegov bivši napadač, a danas prva zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo, tvrdi da će naslov ove sezone opet u vitrine kluba s Old Trafforda.

"Premierliga je najkonkurentnija liga na svijetu. Po mom mišljenju je po tom pitanju ispred španske lige. Engleska liga je prepuna sjajnih igrača i vrlo intenzivna, to je izvanredno. Gledam utakmice Premiershipa kod kuće svake sedmice. Mislim da će Manchester United ove sezone opet biti prvak", započeo je Ronaldo, koji je proveo šest godina na Old Traffordu i osvojio ttri naslova prvaka u Premiershipu s tim klubom, prije preseljenja u Real Madrid.

Ovoe sedmice se Portugalac vratio u grad Manchester, jer je sa svojim Real Madridom igrao protiv Cityja (1-1) u Ligi prvaka. Tokom boravka u tom gradu susreo se i sa svojim bivšim trenerom u Manchester Unitedu Alexom Fergusonom. Kaže da nije bilo riječi o njegovom eventualnom povratku.

"Ne, o tome nismo pričali. Razgovarali smo o njegovim aktuelnostima iz Manchester Uniteda i mojim u Real Madridu. Obojica smo bili sretni što smo se opet susreli.

"Uživao sam u povratku u Manchester. Kada smo sletjeli na aerodrom, bio sam tako sretan. Imao sam krasnu priču u Manchester Unitedu i bilo mi je tako drago opet vidjeti njegove navijače s dresovima Uniteda. Uvijek mi je drago doći u Manchester", zaključio je Ronaldo.