Nogomet
87

Ronaldo spreman da se vrati u Manchester United čak i ako PSG ponudi više novca

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Portugalski reprezentativac i zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo odlučan je da se vrati u Manchester United nakon što napusti Madriđane, a to će učiniti čak i u slučaju da PSG ponudi više novca.

Ronaldova želja da ponovo zaigra za United je navodno toliko jaka da uopće neće razmatrati ponude PSG-a niti bilo kojeg drugog kluba. Portugalac nije zadovoljan svojom pozicijom u aktuelnom klubu, posebno nakon što su se pojavile nesuglasice s predsjednikom Florentinom Perezom.

Također, Ronaldove performanse na terenu su lošije na terenu nego ranije, a to se moglo vidjeti i u teškom porazu od Barcelone na domaćem terenu rezultatom 0:4.

Međutim, Ronaldov agent Jorge Mendes j e prošlog vikenda izjavio da je "nemoguće" da portugalski reprezentativac napusti Santiago Bernabeu. Agent se drži te priče već duže vrijeme, no, Ronaldo svojim izjavama ostavlja otvorena vrata mogućem transferu u budućnosti.

Interes za sjajnog nogometaša ne kriju u Manchester Unitedu, a menadžer Crvenih vragova Louis van Gaal je priznao da želi vratiti Ronalda u United. Prema pisanju španske Marce, u tome će značajnu ulogu odigrati bivši menadžer Uniteda sir Alex Ferguson, a Ronaldo bi se na Old Trafford trebao vratiti na ljeto.