Real na "minus 18"
46

Ronaldo se ljutio na kamermana, Zidane poručio da je "još mnogo bodova u igri"

Piše: O. T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Real Madrid je nakon novog kiksa u La Ligi ostao na čak 18 bodova zaostatka u odnosu na Barcelonu, ali Zinedine Zidane još uvijek ne želi "baciti peškir" i odustati od borbe za titulu. A dok Francuz poručuje da je još mnogo bodova u igri, internetom kruži ljutiti Cristiano Ronaldo i njegove gestikulacije upućene kamermanu.

Real Madrid je u 21. kolu La Lige gostovao Levanteu koji se bori za opstanak te je na kraju osvojio samo bod. Aktuelni prvaci Španije, Evrope i svijeta dva puta su vodili, ali se domaćin oba puta vraćao. I na kraju osvojio veliki bod.

Cristiano Ronaldo je zamijenjen pri vodstvu Reala rezultatom 2:1 u finišu meča, a nakon što je sjeo na klupu, primijetio je da ga kamerman snima. Potom se Portugalac okrenuo prema kamermanu, stavio prst na usta nakon čega je pokazivao da snima teren umjesto njega.

A tamo na terenu, nedugo nakon što je Ronaldo pokazao šta se treba snimati, u 89. minuti meča rezervista i debitant Levantea iskusni Giampaolo Pazzini pogodio je za konačnih 2:2.

Real je ostao na četvrtom mjestu tabele s 39 bodova, čak 18 bodova manje od Barcelone i sedam bodova manje od Atletico Madrida.

"Teško je pošto smo izgubili dva boda, ali to je nogomet. Dotiče me, jer smo radili na ovome, znali smo da nas protivnik može kazniti nakon kontranapada. Uvijek ću reći da liga nije gotova do samog kraja, još je mnogo bodova ostalo. Pokušali smo upisati treću uzastopnu pobjedu, ali nismo uspjeli. Isfrustrirani smo, jer je rezultat bio u našim rukama, a nismo uzeli pobjedu", kazao je Zidane nakon meča.