|

Ronaldo: Pokažite mi igrača mojih godina koji igra na mom nivou

Ronaldo: Pokažite mi igrača mojih godina koji igra na mom nivou
286
K. H.
28.10.2019. u 22:18
54
komentara
286

dijeljenja
Ronaldo: Pokažite mi igrača mojih godina koji igra na mom nivou Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Portugalac Cristiano Ronaldo u razgovoru za France Football otkrio je neke zanimljive stvari iz svoje karijere, a prije svega on je rekao da mu je najdraži pogodak u karijeri onaj u dresu Real Madrida protiv Juventusa kada je makazicama pogodio gol Buffona.
Ronaldo je prvo rekao da je ponosan na činjenicu da je postigao 700 pogodaka u karijeri, a onda je otkrio koji gol mu je najdraži.

"Impresivno je postići 700 golova u karijeri, ponosan sam na taj podatak jer sam svjestan da nije puno igrača to uspjelo. Što se tiče najdražeg pogotka u karijeri, izabrao bih onaj protiv Juventusa u dresu Real Madrida u aprilu 2018. godine jer je to bio gol koji sam čekao godinama", kazao je Ronaldo aludirajući na gol koji je postigao makazicama.

Ronaldo je rekao da nikada ne bi postao ovo što je danas da tokom čitave karijere nije vrijedno radio i trenirao.

"Sa 19 ili 20 godina sam shvatio da se nogomet svodi na titule, rekorde i golove. Potreban je talenat, ali bez rada je sve beskorisno. Ništa ne može pasti s neba, a ja nikada ne bih bio ovo što sam danas bez velikog rada", otkrio je Ronaldo.

Napadač Juventusa je rekao da je rivalstvo između njega i Messija bilo zdravo i da su obojica pokušavali biti što je moguće bolji.

"Rivalstvo između Messija i mene je bilo zdravo, ono je podsticalo obojicu da budemo još bolji, posebno u vrijeme kada sam igrao u Španiji", kazao je Ronaldo.

Za kraj, Ronaldo je rekao da je njegov cilj biti što je duže moguće na nivou na kojem igra.

"Moj cilj je da ostanem mlad, da budem konkurentan, a vi mi pokažite igrača mojih godina koji je na mom nivou i uz to igra u timu kakav je Juventus", završio je Ronaldo.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...