Glavni razlog odlaska
164

Ronaldo otvoreno priznao: Otišao sam iz Real Madrida zbog Florentina Pereza

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Najbolji nogometaš svijeta Portugalac Cristiano Ronaldo kazao je u intervjuu za britanski Guardian da je predsjednik Real Madrida Florentino Perez glavni razlog njegovog transfera u Juventus.

Ronaldo je otkrio da se posljednjih godina nije osjećao dovoljno cijenjenim kao što je to ranije bio slučaj i da je Perez ostavljao utisak kako on više nije neophodan Kraljevskom klubu.

"Osjećao sam to u klubu, posebno od predsjednika Floretina Pereza, da me više ne smatraju na način na koji su to radili u početku. Prvih četiri ili pet godina sam imao osjećaj da sam Cristiano Ronaldo, a poslije je to bilo manje. Predsjednik me gledao kao da im nisam više neophodan, ako razumijete šta želim reći...", rekao je Ronaldo za Guardian.

Ronaldo je rekao da je razlog njegovog odlaska u Juventus to što su mu čelnici ovog kluba pokazali veliku želju za njegovim dolaskom i da je to bio presudni faktor u donošenju odluke.

"To me navelo na razmišljanje o odlasku. Ponekad sam gledao vijesti gdje je rečeno da želim otići, bilo je malo toga, ali je istina da sam uvijek imao utisak da me predsjednik neće zadržati. Nije bila stvar novca, jer da jeste, otišao bih u Kinu, gdje bih zaradio pet puta više nego u Juventusu ili Realu. U Juventus nisam došao zbog novca, možda sam i više u Realu zarađivao, a razlika je u tome što su me u Juventusu željeli i to su mi jasno rekli i pokazali", otkrio je Ronaldo koji je potom rekao da njegov odlazak nema veze s odlukom Zinedinea Zidanea da se povuče s klupe Kraljevskog kluba.

Portugalac je istakao kako vjeruje da će dobiti Zlatnu loptu, što će biti kruna još jedne uspješne godine koju ima iza sebe.

"Mislim da zaslužujem Zlatnu loptu ove godine, sanjam da je osvojim šesti put, čime bih pretekao Lionela Messija", istakao je Ronaldo.

Za kraj, još jednom je dao svoj komentar u vezi s optužbama za silovanje te je rekao da će istina jednog dana izaći na vidjelo.

"Ova priča direktno utječe na moj život. Imam djevojku, četvero djece, majku, sestru, brata i porodicu s kojom sam veoma blizak. Zamislite šta znači kada vas neko optuži za silovanje, bilo da imate ili nemate sve ovo što sam rekao. Znam ko sam i šta sam uradio, istina će jednog dana izaći na vidjelo", završio je Ronaldo.

Ronaldo je u ovoj sezoni Serije A postigao sedam pogodaka i trenutno je drugi najbolji strijelac talijanske lige, a njegov Juventus ostvario je tri pobjede u Ligi prvaka.