Utaja poreza
93

Ronaldo otkrio: Policija je pod punom opremom upala na moju jahtu kao da smo ubice

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Zvanično najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo u intervjuu pred finale Lige prvaka otkrio je da mu je prošlog ljeta španska policija pod punom opremom upala na privatnu jahtu.

Portugalac već duže vrijeme ima problema s navodnom utajom poreza, a već nekoliko puta našao se pred sudom u Madridu. Prema prvim informacijama, on će za za izbjegavanje zatvorske kazne platiti blizu 15 miliona eura.

Ronaldo je pred meč s Liverpoolom otkrio medijima kako mu je prošlog ljeta bez ikakve najave na privatnu jahtu upala španska policija te da ga je to uznemirilo.

"Bilo je uznemirujuće. Policija je upala na moju jahtu s punom opremom, naoružani i s kamerama. Izgledalo je kao da smo ubice. Život nije uvijek fer", kazao je Ronaldo.

Napadač Real Madrida nije jedini koji je imao problema s utajom poreza u Španiji, a gotovo svi poznati igrači barem jednom su se doveli u vezu s utajom poraza. Pored Ronalda, velike probleme imao je i Lionel Messi, ali i Neymar.

Finale lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola igra se u subotu u Kijevu, a početak utakmice zakazan je za 20:45 sati.