Odbio Rossonere
23

Ronaldo odbio Milan i tražio transfer isključivo u Juventus

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo ljetos je odbio ponudu Milana i od čelnika Real Madrida tražio je isključivo transfer u Juventus.

Prema pisanju španske Marce, Milan je prvi pokušao dovesti Ronalda i bio je spreman platiti čak 150 miliona eura za njegov transfer, ali Portugalac je odbio tu mogućnost i od Reala je isključivo zahtijevao odlazak u Juventus.

Kraljevski klub je za transfer Ronalda u Juventus dobio 100 miliona eura, što je za 50 miliona manje nego što je Milan ponudio, ali su čelnici prvaka Evrope odlučili ispoštovati odluku Ronalda koji je tokom devet godina odigrao 292 zvanične utakmice za klub i postigao je 311 pogodaka.

Pored Milana i Juventusa, interes za Ronalda pokazali su i PSG i Manchester United, ali oni nisu poslali zvanične ponude.

Ronaldo se već sada pokazao kao veliko pojačanje za Juventus. Stara dama u novoj sezoni ima sve pobjede u Seriji A i čini se da je novi stari prvak Italije već poznat. Ipak, glavni cilj Juventusa je osvajanje Lige prvaka u kojoj su također upisali pobjedu u prvom kolu savladavši Valenciju 2:0.