Nogomet
6

Ronaldo: Obećavam da ćemo biti prvaci; Messi: Velika pobjeda, opet smo u igri

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji nogometaš današnjice, Cristiano Ronaldo, bio je vrlo uznemiren nakon nedjeljnog susreta protiv Barcelone i poraza njegovog Real Madrida na Santiago Bernabeu.

Katalonci su slavili u Madridu s 4-3 i vratili potpunu neizvjesnost u završnicu prvenstva, koja bi Realovom pobjedom vjerojatno izostala. Na susretu su dosuđena tri jedanaesterca, dva za Barcelonu, te jedan crveni karton za madridski sastav, što je Cristiano Ronaldo vidio ovako:

"Igrali smo protiv 12 igrača. Uvijek je ista priča. Sudije nam ne dopuštaju da igramo. Možda su htjeli da se Barcelona vrati u igru za naslov. Ne želim to držati u sebi i ne tražim isprike, ali sudija (Alberto Undiano Mallenco) nije bio na razini ovakve utakmice. Da je Barcelona izgubila ispala bi iz utrke za naslov. Nakon pet godina u Primeri jasno mi je kako stvari funkcioniraju. Ja sam tu kratko, ali nikada sudije nisu favorizirale Real", rekao je ogorčeni Portugalac, a potom zaključio:

"Neovisno o ovom svemu, mi ćemo na kraju biti prvaci! To vam obećavam!"

S teorijom sudačke urote slaže se i stoper Sergio Ramos:

"Uvijek ista priča. Nisam taknuo Neymara. Ali nema smisla pričati o tome, jer se apsolutno ništa ne može promijeniti. Svi su vidjeli danas što se dogodilo. Postoje neke stvari protiv kojih nema lijeka i protiv kojih ne možete. Već je bilo predodređen pobjednik ovog susreta", smatra Ramos.

Puno je zadovoljniji, naravno, bio Lionel Messi, strijelac hat tricka u velikoj pobjedi Barcelone.

"Igrao sam jako dobro, ali želim istaknuti sjajnu utakmicu cijele ekipe. Ova ekipa uvijek igra sjajno u velikim utakmicama. Volimo igrati ovakve utakmice", rekao je Argentinac i dodao:

"Liga je jako teška i nije još preostalo puno utakmica do kraja. Ne smijemo si više dopustiti nijedan kiks. Ovo je važna pobjeda s kojom smo ponovno u utrci za naslov prvaka."

Na tabeli Primere Real Madrid je i dalje vodeći sa 70 bodova, koliko ima i gradski rival Atletico. Barcelona je treća s bodom manje od madridskog dvojca.