Nogomet
339

Ronaldo o četvrtoj Zlatnoj lopti: Osjećam se kao da sam je prvi put osvojio

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je večeras četvrti put osvojio Zlatnu loptu, a vijest je prokomentarisao iz Japana, gdje se nalazi sa Real Madridom na Svjetskom klupskom prvenstvu.

"Osjećam se kao da sam je prvi put osvojio. Ponovo mi se san ostvario. Nikada nisam ni mogao sanjati da ću četiri puta osvojiti Zlatnu loptu i normalno je da sam presretan i prezadovoljan. Moram se zahvaliti svojim saigračima iz ekipe i reprezentacije i svim ljudima koji su mi pomogli da osvojim ovo individualno priznanje. Ponosan sam i sretan što sam dobio ovu nevjerovatnu nagradu", rekao je Ronaldo i poručio kako će dati sve od sebe u idućoj godini kako bi osvojio petu Zlatnu loptu i time se izjednači sa Lionelom Messijem.

"Dat ću sve od sebe kao i svake godine. Svaka godina je novi izazov, a ja volim igrati nogomet. Dat ću sve od sebe da sa Realom napravim uspjeh, kao i sa reprezentacijom jer znamo svi koliko je teško osvajati trofeje. Nije lako osvojiti ni Zlatnu loptu, tako da ću u ovom trenutku uživati u ovome", rekao je Ronaldo.