Nevjerovatan učinak
0

Ronaldo nakon stotke: Hvala Mourinhu i saigračima

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svoj stoti i 101. gol prema Marcinoj je evidenciji u srijedu u Lyonu zabio Cristiano Ronaldo u 2-0 pobjedi Real Madrida nad domaćim sastavom u četvrtom kolu Lige prvaka.

Zabio je portugalski napadač sredinom prvog poluvremena iz slobodnog udarca, pa onda sredinom drugog iz 11-erca. Za 101. gol u Realovu dresu trebalo mu je tek 105 službenih nastupa, što govori da je njegov prosjek 0.96 golova po utakmmici otkako je 29. avgusta 2009. godine zabio svoj debitantski pogodak u Realovu dresu.

Na svom čudesnom putu Portugalac je zabio 11 hat-trickova, dok je 13 puta utakmicu završavao s dvama postignutim pogocima.

"Nisam očekivao da ću baš tako brzo probiti granicu od stotinu golova za Real. Volio bih se za to postignuće posebno zahvaliti mojim saigračima i treneru Joseu Mourinhu, koji mi omogućuju prilike na terenu i pomažu mi rasti kao nogometašu i kao čovjeku", rekao je Ronaldo nakon utakmice za službene internetske stranice "kraljevskog kluba".

"Bila je ovo vrlo važna utakmica za nas. Trebalo je pobijediti i izboriti nokaut-fazu takmičenja. U tome smo uspjeli. Igrali smo kolektivno jako dobro protiv ekipe koja nam je dosta toga otežavala na terenu. Moramo nastaviti tako i izbjegavati usporedbe s drugim ekipama", rekao je Ronaldo.

"Zreliji smo nego prošle sezone i u izuzetno smo dobroj seriji. Međutim, moramo naprijed polako", zaključio je 26-godišnji nogometaš kojeg je Marca nazvala "totalnim napadačem" usporedivši njegov s učinkom najboljih Realovih strijelaca kroz historiju .

Po golgeterskoj učinkovitosti niko od njih nije ravan Portugalcu.

Učinak Cristiana Ronalda i njegovih slavnih prethodnika:

Cristriano Ronaldo - 101 gol, 105 utakmica Di Stefano - 304, 392 Raul - 323, 740 Puskas - 238, 262 Santillana - 288, 645 Ronaldo Luis Nazario - 104, 177 Hugo Sanchez - 208, 281