Nogomet
0

Cristiano Ronaldo: Ovo će biti fantastična sezona za Real

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Portugalski napadač Real Madrida, Cristiano Ronaldo, vjeruje da je pred "kraljevskim klubom" veličanstvena sezona u kojoj očekuje nekoliko trofeja.

Real Madrid je trenutno vodeća ekipa španske Primere, sa jednim bodom više od drugoplasirane Barcelone, a ove su srijede osigurali prolaz u osminu finala Lige prvaka, pobjedom protiv Lyona na Gerlandu (2-0). Cristiano Ronaldo primit će "Evropsku Zlatnu Kopačku" za 40 postignutih pogodaka u španskom prvenstvu prošle sezone.

"Osvojiti individualnu nagradu je lijepo, ali najbitniji su momčadski trofeji", rekao je Ronaldo za AS.

Osim toga, individualne nagrade su također plod timske igre, konstantirao je Portugalac.

"Svlačionica je ujedinjena i spremna boriti se za sve titule. Najteži dio tek slijedi, ali vjerujem da će ovo biti fantastična godina i da ćemo zajedno napraviti velike stvari", smatra Ronaldo.

Portugalac je u utakmici Lige prvaka protiv Lyona postigao svoj 100. i 101. pogodak u dresu Reala nakon malo više od dvije godine bivanja u klubu.

"Nisam očekivao da ću dosegnuti brojku od 100 ove sezone. Želio bih se zahvaliti svojim suigračima koji su uvelike pridonijeli ovom uspjehu, ali i treneru koji mi je davao priliku igranja u timu", zaključio je Portugalac.