"Igram u životnoj formi"
0

Ronaldo: BiH ima sjajnu ekipu, osjećali smo strašan pritisak

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Cristiano Ronaldo je o sebi, svom klubu i reprezentaciji govorio na svečanosti predstavljanja "Explosive Speeda", nove linije kopački s njegovim imenom koju je lansirao Nike.

"Siguran sam da će Real Madrid ove sezone osvojiti nešto. Pokušat ćemo osvojiti sve: Ligu prvaka, Primeru i Kup kralja", ambiciozno je počeo 26-godišnji portugalski nogometaš izrazivši da osjeća posebno zadovoljstvo što Barcelona njemu i saigračima gleda u leđa s tri boda zaostatka nakon 11 odigranih kola.

"Važno je biti ispred Barcelone. To nas motivira. No, mi se ne zaokupljamo Barcelonom. Ne razgovaramo o osveti, jer još je pred nama puno važnih utakmica do kraja sezone. Ne igramo samo s Barcelonom", rekao je Portugalac.

Nekoliko je rečenica Ronaldo posvetio uspješnom prolasku Portugala kroz dodatne kvalifikacije, odnosno 6-2 pobjedi nad našom reprezentacijom u Lisabonu.

"Bili su to vrlo teški dvoboji. Bosna i Hercegovina je sjajna ekipa i zbog toga smo osjećali strahoviti pritisak. Važno je da smo ispunili naš cilj i plasirali se na Euro. Koga bih volio u grupi? Ne bih volio nikog od favorita, pogotovo ne Španiju. Bolje da s najjačima igramo što kasnije".

Otkrio je Ronaldo da osjeća kako je u ovom trenutku u igračkom zenitu karijere.

"Vrlo je moguće da sam u ovom trenutku u životnoj formi. Pokušat ću je zadržati što duže. Također se čini da je ovaj Real Madrid najbolja ekipa u kojoj sam ikad igrao. Zato je važna stvar pobjeđivati. Onaj ko ne pobjeđuje i ne osvaja trofeje ne može biti najbolji. Želim osvojiti što je moguće više ove sezone s Realom, zašto ne i sve tri titule".

U subotu, četiri dana prije gostovanja zagrebačkog Dinama na Santiago Bernabeuu, Real gostuje kod Valencije na Mestalli u srazu 13. Primerina kola. "Bit će to vrlo težak dvoboj. Prošle smo godine slavili ondje 6-3, no čini mi se da ovaj put neće biti tako uvjelrjivo. Valencia je danas bolja i morat ćemo igrati najbolje što znamo za sva tri boda".

Za kraj, na pitanje šta misli o svojoj kandidaturi za FIFA-inu Zlatnu loptu, Portugalac je odgovorio: "U ovom trenutku nema ničega što me zanima manje od toga".