Tim kola Lige prvaka
0

Ronaldo, Messi i Gomez pokazali najviše

Sarajevo-x.com
Mario Gomez postigao hat trick
Mario Gomez postigao hat trick
Lionel Messi u utakmici protiv Viktorije Plzen prešao brojku od 200 golova za Barcelonu, Cristiano Ronaldo postigao i 101. za Real Madrid. Vrhunsku predstavu pružio je i napadač Bayerna Mario Gomes.

Tim nogometnih stručnjaka i posjetitelja Yahoo Sport portala odabrali su 11 najboljih igrača proteklog kola Lige prvaka.

Golman: Olexandr Rybka (Shakhtar Donetsk) – Spriječio je veći debakl svog tima.

Desni bek: Javier Zanetti (Inter) – Odlična igra 38-godišnjeg veterana koji je imao sjajnu asistenciju za drugi gol svog tima.

Stoper: Gerard Pique (Barcelona) – Pique se nakon povrede vratio u pravu formu. Imao asistenciju petom za Messija.

Stoper: Walter Samuel (Inter) – Impresivan učinak jednog defanzivca. Osim odlično odrađenog posla u odbrani, Saumel se sinoć upisao i u strijelce.

Lijevi bek: Philipp Lahm (Bayern Minhen) – Konzistentan na lijevoj strani i odlična saradnja sa Franckom Riberyjem na lijevoj strani terena.

Desni vezni: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Dva gola, nekoliko odličnih udaraca prema golu, stalna prijetnja golmanu i Lyonovom golmanu.

Centralni vezni: David Silva (Manchester City) – Iako je Yaya Toure postigao dva gola, ipak je Silva taj koji zaslužuje sve pohvale za sinoćnju igru.

Centralni vezni: Gustavo Manduca (APOEL Nicosia) – Lijepa predstava Brazilca koji je donio sva tri boda timu sa Kipra.

Lijevi vezni: Franck Ribery (Bayern Minhen) – ''Leteći Francuz'' uzrokovao je mnogobrojne probleme odbrani Napolija i bio je uključen u dva od tri Bayernova gola.

Napadač: Lionel Messi (Barcelona) – Leo je definitivno igrač kola. Najbolji igrač današnjice dao je tri gola u gostima.

Napadač: Mario Gomez (Bayern Minhen) – Uz Messija i Gomez je postigao hat trick na Allianz Areni. Prvi gol je jedan od najljepših u cijelom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.