Ismijao protivnika
149

Ronaldo kritikovan zbog poteza kojim je osramotio Rüdigera: "Nedostatak poštovanja"

H. H.
Ronaldo je postigao tri gola u prva dva meča na Euru (Foto: Screenshot)
Ronaldo je postigao tri gola u prva dva meča na Euru (Foto: Screenshot)
Utakmica između Njemačke i Portugala (4:2) bila je najbolja u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva, a dosta se pričalo i o golu koji je postigao Cristiano Ronaldo nakon brilijantnog kontranapada. Ipak, nogometaš Juventusa privukao je dodatnu pažnju driblingom i potezom koji je napravio u duelu s Antonijem Rüdigerom.

Ronaldo je postigao tri pogotka u dvije utakmice na Euru, ali njegov gest tokom posljednje utakmice protiv Njemačke nije se svidio mnogim ljubiteljima nogometa, ali ni nekim njegovim sadašnjim i bivšim kolegama.

Naime, Portugalac je u jednom duelu s Rüdigerom popularnim "sombrerom" majstorski izbacio defanzivca Chesleaja iz igre, a potom ga je pokretom rukom dodatno odlučio "ismijati", što je izazvalo brojne reakcije ljubitelja nogometa na društvenim mrežama.

[TWITTER]1406294342877208584[/TWITTER]

Snažne kritike stigle su od bivšeg njemačkog veznjaka Dietmara Hamanna, koji je istakao da je na taj način omalovažio protivnika i pokazao nedostatak poštovanja.

"Mislim da je to glupost. Izveo je majstorski potez, zatim dodao loptu petom, bez gledanja, i to je bilo nevjerovatno, ali mislim da je potezom rukom omalovažavao svog protivnika", kazao je Hammann i dodao:

"U tom trenutku Portugal je vodio 1:0. On je s Messijem najbolji igrač svijeta, ali to je bilo glupo i ponašao se poput budale. Ako pitate njemačke igrače, oni će vam reći šta su mislili nakon njegovog poteza. Ne znam šta je pokušao postići? Možda je to bio početak njemačkog povratka", kazao je Hammann.

Podsjetimo, Njemačka je nakon preokreta slavila 4:2 i stigla je nadomak plasmana u osminu finala.

Nijemci će u posljednjem kolu igrati s Mađarskom i uz pobjedu će sigurno proći dalje, dok će Francuska i Portugal odmjeriti snage u okršaju svjetskih i evropskih prvaka, a čini se da bi objema reprezentacijama remi trebao biti dovoljan za prolaz.