Serie A
58

Ronaldo iz penala riješio gradski derbi između Torina i Juventusa

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su na Olimpicu u gradskom derbiju odigranom u okviru 16. kola Serije A ekipu Torina rezultatom 1:0.

Stara dama je tako potvrdila odličnu formu upisavši sedmu uzastopnu pobjedu u Seriji A, dok je Torino nastavio igrati promjenjivo nakon pobjede nad Genovom i remijem s Milanom.

Prvo poluvrijeme nije moglo zadovoljiti ukuse nogometnih sladokusaca. Igralo se uglavnom na sredini terena, a nešto bolje prilike imali su gosti. Najbolju je propustio Ronaldo u 15. minuti kada je Sirigu izvanredno odbranio.

Prvu priliku u nastavku propustili su domaći kada je Izzo iz dobre situacije loptu poslao iznad prečke.

Gol odluke dogodio se u 70. minuti kada je Ronaldo realizirao penal, kojeg je prethodno sudija Guida dosudio nakon grubog starta Ichaza.

Tri minute kasnije i Mandžukić je postigao gol za Staru damu, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao Ronaldo prilikom centaršuta bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Do kraja meča nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 0:1.

Pjanić je igrao svih 90 minuta za pobjednički tim, a početkom drugog poluvremena dobio je žuti karton.

Juventus se učvrstio na prvom mjestu Serije A sa 11 bodova više u odnosu na drugoplasirani Napoli, koji ima i utakmicu manje. Torino je na šestoj poziciji.

Tabela: