Real Madrid
0

Ronaldo igra protiv Valencije, Kaka istrčao na prvi trening

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jose Mourinho, trener madridskog Reala, potvrdio je na konferenciji za novinare da će u subotu imati na dispoziciji svog najboljeg igrača, Portugalca Cristiana Ronalda.

Nakon debakla u Barceloni i poraza od 5-0, Real očekuje nova zahtjevna utakmica. U subotu, u 22 sata, na Santiago Bernabeu će, u sklopu 14. kola španske Primere, istrčati nogometaši Valencije, trenutačno petoplasirana ekipa na tabeli. Iako su tokom ljeta ostali bez svojih najvećih zvijezda (Villa, Silva...), Valencija i ove sezone igra dobro.

Cristiano Ronaldo je tokom "El Clasica" zadobio neugodan udarac u zglob desne noge koji mu je prijetio propuštanjem tog susreta, no treninzi odrađeni u petak su dali do znanja da Portugalac može "u vatru" od prve minute.

Spomenimo i da je prvi trening u trening-kampu Reala (Valdebebas) odradio Brazilac Kaka nakon operacije lijevog koljena (menisk), zbog čega ove sezone nije odigrao niti minute za Real. Normalno je odradio trkački trening, te time ušao i u zadnju fazu rehabilitacijskog procesa. Od ranije je znano da će prve utakmice za Real Kaka odigrati početkom kalendarske 2011. godine.

No, loša je vijest što se opet ozlijedio mladi nogometaš Sergio Canales. Ozlijedio je tiom treninga lijevi zglob , te prognoze govore da ga na terenima neće biti tri do četiri sedmice.