Slave Portugal i Poljska
82

Ronaldo i društvo okončali bajku Makedonaca, Ibrahimovića nećemo gledati na Mundijalu

D. P.
Ronaldo i Fernandes kombinovali su za prvi gol (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo i Fernandes kombinovali su za prvi gol (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Portugala okončali su bajku Sjeverne Makedonije i pobjedom rezultatom 2:0 izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo koje se krajem ove godine igra u Kataru. Kartu za Mundijal ovjerila je i selekcija Poljske.

Nakon što su Makedonci napravili čudo i izbacili Italiju u polufinalu baraža, protiv Portugala nisu uspjeli udvostručiti veliki uspjeh.

Prvu veću šansu večeras je imao Cristiano Ronaldo, ali je njegov udarac u 14. minuti otišao pored stative gola Makedonaca.

U 32. minuti vidjeli smo vodeći gol za Portugalce. Tandem iz Manchester Uniteda kreirao je gol, Ronaldo asistira Bruni Fernandesu koji pogađa za vodstvo Portugalaca. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

U nastavku utakmice Fernandes postiže sjajan gol za 2:0 u 65. minuti. Zakucao je loptu nakon asistencije Dioga Jote i tako poslao svoj tim na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Plasman na Mundijal slavi i Poljska koja je rezultatom 2:0 savladala Švedsku u finalu baraža.

Golove za Poljake postigli su Robert Lewandowski s bijele tačke i Piotr Zielinski. Oba pogotka Poljaci su postigli u drugom dijelu utakmice.

U igru je u finišu ušao Zlatan Ibrahimović, ali nije uspio Šveđanima pomoći da izbjegnu poraz. Tako Ibrahimovića nećemo gledati na Mundijalu što je bila i posljednja velika šansa za proslavljenog veterana.

Rezultati i strijelci:

Portugal - Sjeverna Makedonija 2:0 (Fernandes 32', 65')

Poljska - Švedska 2:0 (Lewandowski 49', Zielinski 73')