Nogomet
718

Ronaldo hat-trickom odlučio madridski derbi i donio pobjedu Realu nad Atleticom

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 12. kolu La Lige Real Madrid je upisao veliku pobjedu savladavši gradskog rivala Atletico Madrid u gostima rezultatom 3:0.

Galacticose je do pobjede vodio fenomenalni Cristiano Ronaldo koji je postigao sve pogotke te obezbijedio mu novu pobjedu u prvenstvu. Real je i dalje bez poraza u svim takmičenjima ove sezone. U 18 odigranih utakmica skupio je 12 pobjeda i šest remija.

Atletico je upisao čak treći ligaški poraz u posljednje četiri utakmice što je rezultiralo zaostatkom od čak devet poena u odnosu na prvoplasirani Real Madrid i borba za titulu je dovedena pod veliki znak pitanja.

Čovjek odluke bio je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u 23. minuti uz pomoć živog zida silovitim udarcem iz slobodnog udarca savladao Oblaka, a rezultat se do kraja poluvremena nije mijenjao.

To je bio 20. Ronaldov gol iz slobodnih udaraca u La Ligi, a za to mu je trebao čak 291 izveden slobodan udarac.

Ronaldov šou je nastavljen i u drugom dijelu. Najprije je u 71. minuti lukavo izborio penal koji je skrivio Savić te još jednom matirao Oblaka, a onda je u 77. minuti lagano završio kontru svog tima i postavio konačnih 3:0.

Ranije je Eibar golom Rica (9') pobijedio Celtu Vigo (1:0) koja je meč okončala sa dva crvena kartona nakon što su u sudijskoj nadoknadi isključeni Alvarez i Mallo.

Tabela: