Reagovao na članak
46

Ronaldo demantovao Der Spiegel i odbacio optužbe za silovanje

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Kompanija Gestifute, koju vodi agent portugalskog reprezentativca i zvijezde Real Madrida Cristiana Ronalda, Jorge Mendes, u saopćenju je demantovala njemački Der Spiegel i odbacila navode da je popularni nogometaš silovao djevojku 2009. godine.

Ronaldo je u saopćenju demantovao navode da je silovao djevojku 2009. godine, kao i da joj je isplatio 258.172 eura u nagodbi kako bi šutjela. Njemački Der Spiegel je informaciju objavio pozivajući se na dokumente Football Leaksa.

U saopćenju se dodaje da se radi o novinarskim izmišljotinama te da je priča bazirana na nepotpisanim dokumentima u kojima se ne navodi identitet osoba. Također, ističe se da mailovi koje su razmjenjivali advokati ne odnose na Ronalda te da se njihova autentičnost ne može potvrditi. Pismo koje je mu je poslala navodna žrtva Ronaldo nikad nije primio. Ona nikad nije izašla u javnost i potvrdila priču o silovanju.

Kompanija Gestifute je navela da će Ronaldo učiniti sve kako bi na pravi način reagovao na gnusne optužbe za silovanje te da neće dopustiti da utječu na njegovu reputaciju.

Der Spiegel je kontaktirao igrača, a dobio je odgovor od njegovog advokata u Minhenu Johannesa Kreilea. On je također odbacio sve optužbe te je poručio da će biti pokrenut proces protiv svih koji budu širili dezinformacije.

Navodni incident se dogodio u SAD-u, tačnije u luksuznom hotelu u Las Vegasu 13. juna 2009. godine. U izvještaju Der Spiegela se navodi da je do nagodbe došlo 12. januara 2010. godine na sudu u Nevadi.

Njemačke novine su navele da je dokumente o nagodbi potpisao Carlos Osorio de Castro, pravni savjetnik Jorgea Mendesa.