Portugalac ne prašta
48

Ronaldo brutalno ponizio jednu od najvećih legendi Uniteda, žestoko mu zamjerio ono što je rekao

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Manchester Uniteda su pobijedili West Ham rezultatom 1:0 u 14. kolu engleskog Premiershipa, a mnogo pažnje uoči utakmice privukao je Cristiano Ronaldo koji je svojim gestom ponizio legendarnog kapitena Crvenih đavola Garya Nevillea.

Ronaldo je odlučio da potpuno ignoriše Nevillea nakon što ga je nekadašnji saigrač i aktuelni stručnjak Sky Sportsa kritikovao zbog bahatog poteza protiv Tottenhama, kada je prije isteka utakmice samovoljno napustio stadion.

Neville je tada rekao da bi Unitedu bilo bolje bez Ronalda i da bi velikani Premiershipa trebali okončati svoju vezu s njim. Ronaldo nije bio zadovoljan Nevilovim komentarima i dao je do znanja svom bivšem saigraču da mu je žestoko zamjerio.
Portugalac je zagrlio Louisa Sahu prije nego što je nakratko pozdravio Jamieja Redknappa, a zatim je zaobišao Nevillea bez riječi.

Nakon što ga je portugalski reprezentativac izbjegao, Neville je šaljivo rekao: "Mi smo sklonjeni s liste božićnih čestitki, zar ne?".

Legenda Liverpoola Jamie Carragher, koji je doživio sličnu sudbinu kao Neville dok je kritikovao Ronalda, objavio je snimak na kojem je u prvom planu izraz lica Garryja, kojem je očigledno bilo neugodno zbog poniženja koje je doživio.