Odlični nastupi za Flamengo
0

Ronaldinho ponovo u brazilskoj reprezentaciji

Totalsport
Ronaldinho
Ronaldinho
Slavni brazilski nogometaš Ronaldinho, nekada najbolji nogometaš svijeta, uvršten je u reprezentaciju svoje zemlje prvi put nakon novembra prošle godine.

Selektor brazilske reprezentacije Mano Menezes pozvao je 31-godišnjeg igrača Flamenga za prijateljsku utakmicu protiv Gane, koja će se održati na londonskom stadionu Craven Cottage 5. septembra.

Ronaldinho nije bio član brazilske selekcije koja je nastupala na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Nakon toga je dobio poziv za samo jednu utakmicu, u novembru prošle godine, kada je Brazil izgubio od Argentine s 1-0.

Ronaldinho je početkom ove godine punio naslovnice brazilskih i svjetskih medija, kada se odlučio vratiti u svoju domovinu i pristupiti Flamengu. Prvih nekoliko mjeseci se mučio s pronalaskom prave forme. Navijači su mu zviždali, a mediji ga žestoko kritikovali.

Međutim, u zadnje vrijeme Ronaldinho igra odlično. Postigao je 9 golova u 16 utakmica u brazilskom prvenstvu, te je najzaslužniji za Flamengovu trenutno drugu poziciju na tabeli. Nije puno trebalo lokalnim medijima i fanovima kako bi ''pritisnuli'' selektora da ga vrati u nacionalnu ekipu.

"Nakon povratka u Brazil, Ronaldinho je imao dovoljno vremena kako bi opet počeo igrati dobro. Jedan je od najvažnijih igrača u Brazilu ove sezone. Igra konstantno dobro i fizički je u sve boljem stanju. Svi znamo koliko je tehnički dobar. Ronaldinho može postati uzor mladima, iskazujući liderske osobine kakve od njega trebamo u reprezentaciji", izjavio je Menezes.

Desni bek Real Madrida Marcelo i Portov napadač Hulk također su ponovno na popisu brazilskog selektora. Na njemu se nalaze i Neymar, Paulo Henrique Ganso, Lucas, Robinho.

Menezes, međutim, ni ovog puta nije pozvao Kaku, jer očito čeka da on popravi svoju formu u Real Madridu. Na popisu se ne nalaze niti povrijeđeni Interov desni bek Maicon, Fenerbahçeov lijevi bek Andre Santos i Chelseajev vezni igrač Ramires.

 Menezesov popis za utakmicu s Ganom:

Golmani: Julio Cesar (Inter Milan), Jefferson (Botafogo), Fabio (Cruzeiro).

Odbrana: Daniel Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Danilo (Santos), Adriano (Barcelona), Lucio (Inter Milan), David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (AC Milan), Dede (Vasco da Gama).

Vezni igrači: Lucas Leiva (Liverpool), Ralf (Corinthians), Luiz Gustavo (Bayern), Elias (Atletico Madrid), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas (Sao Paulo), Fernandinho (Šahtar), Ronaldinho (Flamengo).

Napadači: Alexandre Pato (AC Milan), Neymar (Santos), Leandro Damiao (Internacional), Robinho (AC Milan), Hulk (FC Porto).