Najbolji na svijetu
58

Ronaldinho: Nogometu godi rivalstvo Messija i Ronalda

Klix.ba
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Nekada najbolji nogometaš na svijetu i jedan od najboljih u historiji Brazilac Ronaldinho istakao je da rivalstvo Messija i Ronalda godi nogometu.

On kaže da svaki ljubitelj ovog sporta treba uživati u njihovom nadmetanju koje traje toliko dugo.

"Svaki ljubitelj nogometa treba da uživa u rivalstvu Ronalda i Messija. To je zdrava borba - nogomet kao igra vuče dobrobit iz nje. Njih dvojica se konstantno bore da osvoje Zlatnu loptu, a to donosi boljitak i njima i navijačima", rekao je Ronaldinho.

Primjera radi, Messi je sa 25 golova prvi strijelac španske La Lige, a samo tri gola manje od njega ima Ronaldo koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi.

Koliko je važan za Real Madrid najbolje govore posljednji rezultati Kraljevskog kluba koji je u osmini finala Lige prvaka izbacio PSG, a najbolji pojedinac dvomeča bio je upravo Ronaldo.

S druge strane, Messi nosi Barcelonu prema tituli prvaka Španije, a u osmini finala odigrao je ključnu ulogu u izbacivanju Barcelone. Što se tiče Zlatne lopte, oba nogometaša za sada imaju po pet laskavih titula, a važnu ulogu u ovoj sezoni igrat će Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje će igrati i Argentina i Portugal.