Prisjetio se
76

Ronaldinho: Dužnost mi je bila da zaštitim Messija i mislim da sam uspio u tome

Piše: K. H.
Ronaldinho i Messi (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho i Messi (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Brazilac Ronaldinho još jednom se prisjetio prvog susreta sa Lionelom Messijem te da je već tada znao kako će Argentinac postati fenomenalan igrač.

Ronaldinho je kazao da je osjećao potrebu da zaštiti Messija i da mu pomogne s obzirom na to da je u prvi tim stigao kao dječak te da misli kako je uspio u tome.

"Bio sam na vrhuncu svoje igre, a onda se pojavio dječak koji je bio znatno mlađi od mene i koji je mogao uraditi sve što i ja. Odmah sam znao da je nevjerovatan i da će uraditi velike stvari. Nije imao potrebu da se dokazuje kroz driblinge kao što sam ja to radio, niko mu nije mogao oduzeti loptu, a sa samo 17 godina svoje saigrače činio je smiješnima na treningu. Postalo je jasno da će biti fenomenalan igrač, a ja sam osjećao dužnost da mu pomognem i da ga zaštitim. Mislim da sam uspio u tome", rekao je Ronaldinho.

Lionel Messi u dresu Barcelone odigrao je 626 utakmica, a postigao je 542 pogotka. Pored toga, upisao je i 246 asistencija.

Argentinac je u svojoj karijeri osvojio pet puta Zlatnu loptu, tri puta je bio najbolji igrač Evrope, osvojio je četiri Lige prvaka, a četiri puta je bio najbolji strijelac španske La Lige.